Dressing till sallad
Introduktion och förberedelse
Dressing till sallad. Blanda en klassisk vinägrett med vinäger, olivolja, salt och peppar.
Val av ingredienser
- Desto bättre kvalité på olivolja och vinäger ju godare salladsdressing.
- Välj extra virgin kallpressad olivolja eller fin svensk rapsolja.
- Vidare en finare mild och elegant vinäger som vit balsamvinäger, lagrad rödvinsvinäger eller mörk balsamvinäger.
- Nymalen svartpeppar är också att föredra.
Hållbarhet
Dressingen håller sig länge i kylen ex. i en glasburk, plastburk eller glasflaska. Det kan därför vara en bra idé att blanda en större mängd dressing i en flaska som du kan använda i några dagar. Skaka innan användning.
Blanda ej med salladen innan servering
Blanda ej dressingen med salladen förrän precis innan servering. Annars slokar salladsbladen av saltet och vinägern.
Tillagning
- Mät upp och blanda ihop dressingen i en skål eller skaka den i en glasburk.
- Salladsdressingen är klar att ösas över sallad.
Uppskattat näringsvärde per portion: 62 kcal