Dillstuvad färskpotatis

Gott till rökt fisk som ex. varmrökt lax eller kallrökt lax. 

4 portioner dillstuvad färskpotatis

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 900 gram färskpotatis eller delikatesspotatis
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk smör
  • 4 dl mjölk
  • 1 dl hackad dill
  • 2 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj, rensa och putsa potatisen. Dela ev. stora potatisar så att alla potatisar har liknande storlek.
  2. Koka potatisen mjuk ca 20 minuter. Häll av och låt svalna något.
  3. Dela potatisarna i grova bitar ca 2x2 cm.
  4. Smält fett i en panna med höga kanter.
  5. Rör ut mjölet och tillsätt under omrörning mjölken, låt koka några minuter.
  6. Smaka under tiden av med salt och peppar.
  7. Vänd i färskpotatisar och dill, servera och njut.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer