Dillsnaps hemgjord snaps med dill

Dillsnaps. Snaps med dill av krondillens blommor som ger god dillsmak. Dillfrö går också bra till dillsnapsen.
Detta recept på dillsnaps är till en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.
Dillsnaps är enkel att göra och passar bäst till skaldjur som kräftor och gravad lax (och andra rätter som är smaksatta med dill).

70 cl dillsnaps hemgjord snaps med dill

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 dagar
  • Klart på: 3 dagar 10 min

Ingredienser

  • 3 dillblommor av krondill eller 1 msk dillfrön
  • 70 cl brännvin special, en flaska
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Tag fina färska dillblommor av krondill eller torkade dillfrön och lägg i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med dillen)
  2. Häll på hälften av brännvin special och förslut.
  3. Låt dillessensen stå och dra i 3 dagar. Vänd då och då.
  4. Ta upp eller sila bort blommor eller frön.
  5. Dillessensen smaksätter du sedan okryddat brännvin med till önskad smak.
  6. Du kan också söta dillsnapsen för att runda av smaken med med 1 tsk socker till en flaska på 70 cl.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer