Dillsnaps hemgjord snaps med dill

Dillsnaps. Snaps med dill av krondillens blommor som ger god dillsmak. Dillfrö går också bra till dillsnapsen.
Detta recept på dillsnaps är till en flaska 70 cl brännvin special men du kan såklart ta annan okryddat brännvin eller vodka.
Dillsnaps är enkel att göra och passar bäst till skaldjur som kräftor och gravad lax (och andra rätter som är smaksatta med dill).

70 cl dillsnaps hemgjord snaps med dill

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 3 dagar
  • Klart på: 3 dagar 10 min

Ingredienser

  • 3 dillblommor av krondill eller 1 msk dillfrön
  • 70 cl brännvin special, en flaska
  • 1 tsk socker (valfritt)

Tillagning

  1. Tag fina färska dillblommor av krondill eller torkade dillfrön och lägg i en glasburk, flaska eller liknande (du kan såklart hälla ut lite av brännvinet i flaskan och toppa med dillen)
  2. Häll på hälften av brännvin special och förslut.
  3. Låt dillessensen stå och dra i 3 dagar. Vänd då och då.
  4. Ta upp eller sila bort blommor eller frön.
  5. Dillessensen smaksätter du sedan okryddat brännvin med till önskad smak.
  6. Du kan också söta dillsnapsen för att runda av smaken med med 1 tsk socker till en flaska på 70 cl.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer