Dillkött med quorn

Vegetariskt dillkött med quorn i dillsås smaksatt med ättika. En variant på klassiskt dillkött.
Quorn är en slags pressad svamp som har gott tuggmotstånd, är nyttig och vegetarisk.
Servera vegetariskt dillkött med pressad potatis eller kokt potatis samt gärna kokt morot. Kokta morötter, blomkål, gröna bönor eller andra rotfrukter är gott till dillkött. En sallad med tomat, gurka, finriven morot och ex. mangoldblad är gott till.
Istället för färsk dill kan du ta några msk torkad dill.

6 portioner dillkött med quorn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram quornbitar
  • 1 gul lök
  • 5 msk smör, margarin eller olivolja
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde, sojagrädde eller Imat (havregrädde)
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 tsk ättika (12%)
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 1 dl hackad dill
  • 4 port kokt potatis samt kokta morötter

Tillagning

  1. Börja koka potatis samt morot.
  2. Lägg quornbitarna i en kastrull med smör, margarin eller olivolja.
  3. Skala löken, hacka den samt tillsätt den.
  4. Fräs quornbitarna samt löken någon minut under omrörning.
  5. Pudra över mjölet och rör runt.
  6. Häll i grädden, rör om och koka upp.
  7. Tillsätt sedan hälften buljongen och rör runt till en jämn blandning.
  8. Tillsätt resten av buljongen under omrörning.
  9. Låt koka på svag värme i 5 minuter. Rör då och då.
  10. Hacka dill.
  11. Smaksätt dillsåsen genom att tillsätta salt, vitpeppar, ättika, citronsaft, socker samt hackad dill.
  12. Smaka av dillsåsen med ev. mer salt och vitpeppar, samt ev. lite mer ättika.
  13. Dillkött med quorn i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis och kokta morötter.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer