Dillkött med quorn

Vegetariskt dillkött med quorn i dillsås smaksatt med ättika. En variant på klassiskt dillkött.
Quorn är en slags pressad svamp som har gott tuggmotstånd, är nyttig och vegetarisk.
Servera vegetariskt dillkött med pressad potatis eller kokt potatis samt gärna kokt morot. Kokta morötter, blomkål, gröna bönor eller andra rotfrukter är gott till dillkött. En sallad med tomat, gurka, finriven morot och ex. mangoldblad är gott till.
Istället för färsk dill kan du ta några msk torkad dill.

6 portioner dillkött med quorn

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 600 gram quornbitar
  • 1 gul lök
  • 5 msk smör, margarin eller olivolja
  • 5 msk vetemjöl
  • 2 dl grädde, sojagrädde eller Imat (havregrädde)
  • 8 dl grönsaksbuljong
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 tsk ättika (12%)
  • 2 msk citronsaft
  • 2 tsk socker
  • 1 dl hackad dill
  • 4 port kokt potatis samt kokta morötter

Tillagning

  1. Börja koka potatis samt morot.
  2. Lägg quornbitarna i en kastrull med smör, margarin eller olivolja.
  3. Skala löken, hacka den samt tillsätt den.
  4. Fräs quornbitarna samt löken någon minut under omrörning.
  5. Pudra över mjölet och rör runt.
  6. Häll i grädden, rör om och koka upp.
  7. Tillsätt sedan hälften buljongen och rör runt till en jämn blandning.
  8. Tillsätt resten av buljongen under omrörning.
  9. Låt koka på svag värme i 5 minuter. Rör då och då.
  10. Hacka dill.
  11. Smaksätt dillsåsen genom att tillsätta salt, vitpeppar, ättika, citronsaft, socker samt hackad dill.
  12. Smaka av dillsåsen med ev. mer salt och vitpeppar, samt ev. lite mer ättika.
  13. Dillkött med quorn i dillsås är klart att servera med kokt eller pressad potatis och kokta morötter.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer