AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Semlor, fastlagsbullar eller fettisdagsbullar - kärt barn har många namn - så också våra goda gräddiga...
Sök
Android

Cupcake frosting glasyrer

Cupcake frosting glasyrer Cupcake frosting och glasyrer. Cupcakes är muffins på engelska och frosting är glasyr. Recept på olika goda frostings till muffins.
Räcker till ca 20 muffins eller 1 kaka.
Frosting eller glasyr gör man oftast med färskost, smör, florsocker och lite vaniljsocker samt någon smaksättning.
Vidare kan frosting smaksättas med rivet skal och saft av lime, citron eller apelsin; eller 1 msk kakao för chokladfrosting; eller pepparmyntsolja för mintfrosting osv.
Låt muffinsen eller kakan svalna innan du brer på frostingen eller glasyren.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote imagevote image 4.2 av 5 (Antal röster: 14)
1 sats frosting eller glasyr
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 5 min
Klart på: 10 min

Ingredienser:

  • FROSTING MED FÄRSKOST: 125 g färskost naturell ex. Philadelphia cream cheese
  • 75 gram smör
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 150 g florsocker
  • GLASYR: 2,5 dl florsocker
  • 3 msk vatten eller saft av citron, lime eller apelsin
  • 2 tsk finrivet skal av citron, lime eller apelsin
  • CHOKLADGLASYR: 2 dl florsocker
  • 40 gram smör
  • 4 msk starkt kaffe
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker

Tillagning:

  1. Rör ihop frostingen eller glasyren i en bunke.
  2. Låt muffinsen eller kakan svalna innan du brer på den i ett jämnt lager med en slickepott eller spatel.


 

Fler recept ur samma kategori som Cupcake frosting glasyrer:

Kladdkaka med apelsin
Kladdkaka med apelsin. Gillar du smaskig kladdig choklad och apelsin är detta för dig. Servera kall eller ljummen med vispad grädde eller vaniljglass. Passar till dessert, på buffé eller till fika.
Istället för choklad med apelsinsmak kan du ta vanlig 70% choklad och sedan tillsätta 1 msk rivet apelsinskal från en ekologisk apelsin. Här med Lindts Excellence Orange som även innehåller mandel.
Kladdkaka med nötter, browni brownie
Kladdkaka med nötter eller brownies. En lite lyxigare kladdkaka variant med riktig choklad, honung och nötter som också kan bakas till brownies.
Servera kladdkaka med yoghurtglass, vanlig vaniljglass, grädde smaksatt med likör eller vaniljyoghurt.
Söt sherry eller kaffe samt likör eller avec passar bra till kladdkaka.
Brownie eller brownies är amerikansk variant av kladdkaka men då bakar du kladdkakan ca 10 minuter extra i ugnen så kakan blir lite fastare.
Nötmuffins
Nötmuffins med hasselnötter. Små minimuffins med smet av hasselnötter, socker, potatismjöl, ägg och smör.
Här har jag använt minimuffinsformar ca 5 cm i diameter.
Glutenfria.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Grönsallad med avokado och bönor
Grönsallad med avokado, bönor och cocktailtomater i olivolja samt vinäger är gott som sallad till det mesta.
Blötlägg gärna bönor dagen innan över natten och koka dem enligt paketet. Gärna ett helt paket. Använd en del i salladen och spara resten ex. i frysen. Du kan också använda färdigkokta bönor från butik.
Istället för cocktailtomater kan du ta vanliga tomater och tärna dem i 1 cm tärningar.
Välj kravmärkta produkter - speciellt tomater - som ofta är godare. Välj kallpressad smakrik olivolja och vällagrad vinäger.
Gåslever eller anklever med tillbehör
Gåslever eller anklever med tillbehör. Här på rostat vitt bröd med äppelgelé, pistagenötter, babyspenat och balsamicovinäger.
Gott som förrätt eller aptitretare.
Du kan använda ankleverpaté eller gåsleverpaté. Kallas ibland för Bloc de fois gras eller paté de fois gras.
Vidare kan du använda hel konserverad ank- eller gåslever som dock är dyrare (och finare).
Om du vill kan du smörsteka brödet. Vidare kan man använda rostad brioche som bröd.
Servera du gås- eller anklever som aptitretare kan du göra göra fyra små snittar av varje rundel istället. Lägg upp på bricka. Då räcker receptet till 8-10 personer.
Klassiskt vinval till gås- eller anklever är fransk sött vin som Sauternes eller champagne (inte sött). Gewurtztraminer från Alsace är ett annat alternativ.
Lingonparfait
Lingonparfait. En god dessert. Parfait blir som en glass. Servera med rårörda lingon, färska bär och vispad grädde. Kolasås och sönderbrutna kakor som finska pinnar är också gott. Samt ett sött dessertvin.
Här har jag lagat parfaiten på ett paket frysta lingon. Du kan också ta ca 300 gram färska lingon.
Bäst tycker jag en siliconform (muffinsform med sex portioner) funkar att frysa parfaiten i. Då är den mycket lätt att få ur.
Se alla recept ur kategorin Kall mat

Gilla oss på Facebook