Cumberlandsås

Cumberlandsås som är klassisk till paté med saltgurka och en god blandad sallad.
Cumberlandsås håller sig länge i kylen. Grunden är en svartvinbärsgele som du smälter och blandar med kryddor, sherry och brandy.
Självklart kan du variera med kryddor du gillar, lite curry är exempelvis gott i Cumberlandsås.

10 portioner cumberlandsås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 400 gram svartvinbärsgele
  • 1 citron
  • 1 apelsin
  • 2 tsk senapspulver
  • 2 krm torkad mald ingefära
  • 1 krm cayennepeppar
  • 0,5 dl torr sherry (Fino)
  • 0,5 dl konjak eller brandy

Tillagning

  1. Smält gelen i en kastrull.
  2. Skölj citrusfrukter och riv skal samt pressa ur saft.
  3. Tillsätt till gelen tillsammans med kryddorna och spriten.
  4. Häll över i en burk eller skål och låt cumberlandsåsen svalna samt ställ i kylen något dygn att få smak.
E-mail
Medel: 3.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer