Crème fraiche-sås med lime

Introduktion och förberedelse

Crème fraiche-sås med lime och färskost. En kall sås som bara är att röra ihop. Passar till det mesta.

Förutom pressad lime är såsen smaksatt med honung och lite salt.

Varianter

  • Färskosten gör att såsen blir lite fastare i konsistensen men kan uteslutas och ersättas med mer crème fraiche.
  • Du kan ha finrivet skal av limefrukten eller bara limesaft.
  • Gott i är också någon msk riven pepparrot.

4 portioner crème fraiche-sås med lime

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 3 dl crème fraiche naturell
  • 1 dl färskost naturell
  • 1 lime
  • 1 tsk honung
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 1 msk finriven pepparrot (valfritt)

Tillagning

  1. Skölj limefrukten.
  2. Riv ev. en skalet fint och lägg i en skål.
  3. Dela limefrukten, sätt i en gaffel i fruktköttet och pressa ur saften i skålen.
  4. Blanda i créme fraiche, färskost, honung, salt och peppar.
  5. Smaksätt ev. med riven pepparrot.
E-mail
Medel: 3.8 (12 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 303 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-06-05