Creme fraiche sås till fisk

En dillssås med citron. Genialiskt enkel, snabblagad och god sås till varmrökt lax, grillad lax, fisk eller liknande.
Här med färdighackad fryst dill som gör att såsen blir mycket enkel och snabb att röra ihop. Färsk dill går givetvis utmärkt - räkna runt 1 dl hackad färsk dill till 4 dl creme fraiche.
Om du vill kan du göra hemgjord creme fraiche till såsen - sök recept här på receptfavoriter.

4 portioner creme fraiche sås till fisk

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 dl creme fraiche naturell
  • 35 gram fryst dill
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Blanda creme fraiche i en skål med dill samt smaka av med citronsaft, svartpeppar och salt.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer