Coleslaw med matyoghurt, rödlök, vitlök och vitvinsvinäger

Introduktion och förberedelse

Laga en variant på coleslaw med matyoghurt smaksatt med lite rödlök, vitlök och vitvinsvinäger.

Serveringsförslag

Varianter

  • Du kan ta grekisk eller turkisk matyoghurt.
  • Vitvinsvinäger kan bytas mot cidervinäger eller risvinäger.
  • Socker kan bytas mot råsocker eller farinsocker.
  • Gott i är även 1 tsk finriven ingefära eller något krm torkad ingefära.
  • Hälften av matyoghurten kan bytas mot majonnäs för en krämigare variant.

4 portioner coleslaw med matyoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram vitkål, ca 1/4 kålhuvud
  • 1/2 rödlök
  • 1/2 klyfta vitlök
  • 4 krm salt
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl matyoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 tsk socker eller råsocker

Tillagning

  1. Strimla vitkålen och lägg i en bunke.
  2. Skala och strimla rödlök.
  3. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt salt, socker och vinäger. Massera kålen några minuter så att kålen tappar spänsten och börjar vätska sig.
  5. Tillsätt matyoghurt och rör ihop till en röra.
  6. Coleslawen är klar att serveras. Låt gärna stå några timmar i kylen att få en rundare smak.
E-mail
Medel: 3.9 (18 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 71 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2023-02-14

Tillbehör och liknande recept: