Coleslaw med yoghurt

Snabb, enkel, nyttig och god röra med strimlad vitkål i grekisk yoghurt. En vitkålssallad smaksatt med lite vitlök, vinäger, socker samt rödlök.
Coleslaw är gott till grillat, hembakt pizza, revbensspjäll eller på buffé.

4 portioner coleslaw med yoghurt

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 400 gram vitkål, ca 1/3 kålhuvud
  • 1 rödlök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 tsk salt
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl matyoghurt, grekisk yoghurt
  • 1 tsk socker

Tillagning

  1. Strimla vitkålen och lägg i en bunke.
  2. Skala och strimla rödlöken.
  3. Skala och pressa i vitlöken.
  4. Tillsätt salt och arbeta in saltet med handen i kålet någon minut så att kålen tappar spänsten och börjar vätska sig.
  5. Tillsätt vinäger, yoghurt och socker och blanda. Smaka av med salt och socker.
  6. Coleslaw med yoghurt är klar att serveras.
E-mail
Medel: 3.4 (5 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer