Coleslaw med spetskål och morot

En variant på klassisk coleslaw med god spetskål och riven morot.
Spetskål är färsk fin kål som är mjuk och god till coleslaw. Denna kål behöver ej stå och mjukna som den klassiska coleslawen med vanlig vitkål.

4 portioner coleslaw med spetskål och morot

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram spetskål
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt, gräddfil eller crème fraiche
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk socker, gärna mörkt farinsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Strimla eller riv spetskålen och lägg i en bunke med salt, socker och vinäger. Arbeta in kryddorna med handen någon minut.
  2. Skala och riv morot fint. Blanda med spetskålen.
  3. Blanda i majonnäs och matyoghurt och smaka av coleslawen med salt, socker och vitpeppar.
  4. Förvara i kylen fram tills servering.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer