Coleslaw med spetskål och morot

Introduktion och förberedelse

Coleslaw med spetskål och morot är en variant på klassisk coleslaw som annars lagas med vanlig vitkål.

Spetskål är färsk fin kål som är mjuk och god till coleslaw.

Denna kål behöver ej stå och mjukna så länge som klassisk coleslaw med vanlig vitkål.

4 portioner coleslaw med spetskål och morot

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 350 gram spetskål
  • 2 morötter
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt, gräddfil eller crème fraiche
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 1 tsk socker, gärna mörkt farinsocker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Strimla eller riv spetskålen och lägg i en bunke med salt, socker och vinäger. Arbeta in kryddorna med handen någon minut.
  2. Skala och riv morot fint. Blanda med spetskålen.
  3. Blanda i majonnäs och matyoghurt och smaka av coleslawen med salt, socker och vitpeppar.
  4. Förvara i kylen fram tills servering.
E-mail
Medel: 4 (20 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 113 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-29