Coleslaw med äpple

Coleslaw med äpple, strimlad vitkål, majonnäs och gräddfil. Riktigt gott till grillat, på buffé eller till det mesta. Sås och tillbehör i ett. Billigt är det också. Lätt att laga och förbereda för flera. Använd då en matberedare att strimla kål och äpple med.
Blir också gott med spetskål eller rödkål. Vidare kan man ha i fint finriven rotselleri, morot och rödlök. Om du gillar ingefära kan du ha i någon tsk finriven färsk ingefära eller några krm torkad ingefära. Istället för socker kan man ha i honung.
Citronsaft är med för att äpplet inte ska mörkna.
Vill du ha en vegan coleslaw så kan du använda Oatly fraiche istället för majonnäs och gräddfil.

4 portioner coleslaw med äpple

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram vitkål
  • 1 äpple
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Strimla vitkålen fint för hand, mandolin eller i matberedare.
  2. Blanda den med saltet och massera kålen mjuk några minuter.
  3. Skölj och riv äpplet grovt med eller utan skal. Blanda ihop med kålen.
  4. Tillsätt majonnäs, gräddfil, socker, citronsaft samt smaka av med salt och peppar.
  5. Kan serveras direkt men blir godare om den får stå några timmar i kylen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer