Coleslaw med äpple

Coleslaw med äpple, strimlad vitkål, majonnäs och gräddfil. Riktigt gott till grillat, på buffé eller till det mesta. Sås och tillbehör i ett. Billigt är det också. Lätt att laga och förbereda för flera. Använd då en matberedare att strimla kål och äpple med.
Blir också gott med spetskål eller rödkål. Vidare kan man ha i fint finriven rotselleri, morot och rödlök. Om du gillar ingefära kan du ha i någon tsk finriven färsk ingefära eller några krm torkad ingefära. Istället för socker kan man ha i honung.
Citronsaft är med för att äpplet inte ska mörkna.
Vill du ha en vegan coleslaw så kan du använda Oatly fraiche istället för majonnäs och gräddfil.

4 portioner coleslaw med äpple

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 500 gram vitkål
  • 1 äpple
  • 4 msk majonnäs
  • 2 dl gräddfil
  • 1 msk socker
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Strimla vitkålen fint för hand, mandolin eller i matberedare.
  2. Blanda den med saltet och massera kålen mjuk några minuter.
  3. Skölj och riv äpplet grovt med eller utan skal. Blanda ihop med kålen.
  4. Tillsätt majonnäs, gräddfil, socker, citronsaft samt smaka av med salt och peppar.
  5. Kan serveras direkt men blir godare om den får stå några timmar i kylen.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer