Cocktail med Midori och Ginger Ale

Blanda en sötsur Midoridrink - en läskande cocktail med Midori melonlikör, Ginger Ale, lime och is. Passar att svalka sig med varma dagar. Drinken får smak av Midori som är en söt melonlikör, syrlighet från lime och ingefära från Ginger Ale. Detta är en svag drink - vill du ha den starkare så kan du tillsätta några cl vodka. Blir också gott att dubblera och servera som bål. 

Kan som på bilden serveras i lågt whiskyglas eller cobbler. Funkar också att ha mer is samt ingredienser och servera drinken i ett högt glas likt highball. 

Kan garneras med extra piff om du vill - lime, myntablad, citronmeliss, ätliga blomblad, skivad jordgubbe, liten melonskiva, cocktailpinne med melon, färsk ananas och cocktailbär osv. 

Rostade nötter är gott till. 

1 cocktail med Midori

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 25 cl Midori melonlikör
  • 0,25 lime
  • ca 10 cl Ginger Ale
  • 5-7 isbitar eller krossad is

Tillagning

  1. Fyll glaset med isbitar eller med krossad is till 2/3 delar.
  2. Skölj lime och skär ut två skivor eller klyftor. Krama ur limesaften över isen. Låt ligga i glaset.
  3. Mät upp och tillsätt Midori.
  4. Fyll på med Ginger Ale till kanten och servera Midoridrinken.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer