Citronsås med grädde

Citronsås med grädde, crème fraiche, buljong och citronsaft. Med fiskbuljong är den god till grillad, stekt eller kokt fisk som lax och torsk med mera. Med kycklingbuljong är citronsåsen god till kyckling; med grönsaksbuljong passar den till det mesta - speciellt kokta grönsaker.

4 portioner citronsås med grädde

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 12 min

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 3 dl vatten + 1 tärning buljong av fisk, kyckling eller grönsaker
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl citronsaft
  • 1 tsk rivet skal av citron
  • 3 msk crème fraiche
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 krm salt

Tillagning

  1. Fräs vetemjöl i smöret i en såskastrull.
  2. Tillsätt vatten och rör ut klumpar.
  3. Rör i buljongtärning och grädde. Koka i minst 5 minuter och rör då och då.
  4. Smaka av såsen med citronsaft, citronskal, vitpeppar och salt.
  5. Citronsåsen är klar att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer