Chokladsorbet sorbet med choklad

Chokladsorbet. Hemgjord sorbet med choklad blir bäst i glassmaskin men kan också göra egen chokladsorbet i vanlig frys genom att du fryser chokladsorbeten i en burk som du tar ut och rör om då och då.

5 dl chokladsorbet

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • 250 g mörk fin choklad 70%
  • 3 dl vatten
  • 1,5 dl strösocker

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål.
  2. Smält chokladen i vattenbad eller mikron under omrörning.
  3. Koka under tiden upp vatten och socker så sockret smälter. Ta åt sidan och låt svalna något.
  4. Häll sockerlagen över chokladen under omrörning.
  5. Låt sorbetsmeten svalna till rumstemperatur innan den hälls i glassmaskinen och körs till sorbet.
  6. Eller häll sorbetsmeten i en form typ plastburk och ställ i frysen två timmar - rör varje halvtimme.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer