Chokladsås

Recept på enkel, snabb och god chokladsås. Chokladsås lagar du av socker, vatten och kakao. God till glass, sviss, banana split osv.

Vill du lyxa till chokladsåsen så byter du ut hälften av kakaopulvret mot 100 gram fin mörk choklad som du bryter i bitar och på låg värme rör ut i såsen efter att du kokat ihop sockret, kakaon och vattnet. Grädde eller mjölk kan du också ha i istället för vatten om du önskar. 

4 portioner chokladsås

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 7 min

Ingredienser

  • 1,5 dl strösocker
  • 1 dl kakaopulver
  • 1 dl vatten

Tillagning

  1. Blanda först socker och kakao i en såskastrull.
  2. Rör ut vattnet och koka upp under omrörning till en jämn fin chokladsås.
  3. Låt ev. chokladsåsen svalna något innan du använder den.
E-mail
Medel: 3.5 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Fixa din egen snaps

Sätt smak på din egen snaps. Här hittar du tips, fakta och recept på olika snapsar - från snabba smaksättningar som citronsnaps till de som tar lite längre tid som flädersnaps (ovan) och hemgjord besk med malört. 

Läs mer

Läs mer om lussebak, recept och olika lussebullar

Om lussekatter, saffranskusar och lindebarn - samt givetvis recept samt tips på såväl klassiska lussebullar samt nya varianter. 

Läs mer