AKTUELLT FRÅN KOCKEN
Nej, hallon är inget bär! Läs allt om hallon och få tips på de bästa hallonrecepten här....
Sök
Android

Chokladkräm

Chokladkräm Chokladkräm. Recept på god chokladkräm till fyllning av tårta och bakverk.
Användarnas medelbetyg vote imagevote imagevote image 3.9 av 5 (Antal röster: 8)
chokladkräm till fyllning av en tårta
Förberedelse: 5 min
Tillagning: 20 min
Klart på: 25 min

Ingredienser:

  • 4 äggulor
  • 1 dl grädde
  • 1 dl socker
  • 100 gram mörk choklad, 60-70% kakaohalt
  • 150 gram smör

Tillagning:

  1. Gör chokladkrämen genom att vispa äggulor, grädde och socker pösigt.
  2. Bryt chokladen i bitar. Skär smöret i mindre kuber.
  3. Sjud äggblandningen i en tjockbottnad kastrull under omrörning tills den tjocknar och blir krämig. OBS den får ej koka upp då blir det äggröra. Ett tips är att ha lite kallt vatten i vasken att kyla äggblandningen med om den blir för varm.
  4. Ta av från värmen och blanda i samt smält choklad och smör i krämen.
  5. Låt chokladkrämen svalna och kallna.
  6. Fördela och bred ut chokladkrämen på tårtbottnar eller använd i bakverk mm.


 

Fler recept ur samma kategori som Chokladkräm:

Klassiska saffransbröd eller lussebullar
Klassiska saffransbröd, lussekatter eller lussebullar. Lussebullar är ett mjukt sött vetebröd smaksatt med saffran garnerat med russin.
Lussebullar är goda till jul, lucia, advent, fika och glögg.
Du kan halvera satsen om du vill och får då 16 stycken saffransbullar.
Vivis enkla rabarberkaka
Vivis enkla rabarberkaka. Rabarberkaka med sockerkakssmet som är enkel att baka. God med vispgrädde eller vaniljglass.
Kan också lagas med annat än rabarber som äppelklyftor, halverade krusbär, björnbär, hackad choklad, vinbär, blåbär eller hallon.
Du kan försiktigt mikra smöret mjukt i en bunke.
Havreflarn
Havreflarn är goda, tunna och knäckiga småkakor. Havreflarn kan också doppas i smält choklad - då brukar de rullas ihop till en rulle och halva änden doppas i smält choklad eller så doppar du lite på varje ände.
Då kan flarnen också fyllas med smörkräm eller hårt vispad vaniljvisp.
Man kan också kavla - bre ut - smeten i en stor rundel eller rektangel och sedan bryta i bitar när den svalnat.
Se alla recept ur kategorin Kakor och bakverk
Silltårta
Silltårta. Ett gott och annorlunda sillrecept till sillbord, midsommar, julbord eller påskbord. Frusen sill? jodå, det är gott. Låt dig inte skrämmas. Det är mer som en silltårta. Inspirerat av Skånska sillakademiens frusna sillatårta. Låt tårtan tina något innan servering.
Smörgåstårta med kyckling
Smörgåstårta med kyckling. Hemgjord smörgåstårta med grillad eller pulled kyckling, fyllning med leverpastej, färskost, paprika samt dijonsenap.
Totalt behöver du minst 250 gram färskost naturell och 300 gram grillad eller pulled kyckling. Gott med hemgjord syltlök (sök recept här på Receptfavoriter.se).
Schwarzwaldtårta
Schwarzwaldtårta. En klassisk gräddtårta från Tyskland med nötbotten, gräddfyllning garnerade med chokladplattor på toppen.
Schwarzwaldtårta blir godast om du lägger ihop nötbottnar och gräddfyllning några timmar innan eller kvällen innan så mjuknar nötbottnarna och Schwarzwaldtårtan blir godare och lättare att skära upp. Sedan garnerar du Schwarzwaldtårtan med grädde och chokladplattor.
Se alla recept ur kategorin Tårtrecept
Kassler med Mimosasallad
Kassler med Mimosasallad, kokt potatis, broccoli och sallad. En god rätt med Mimosasallad på färsk frukt.
Istället för färsk frukt kan man använda fruktcocktail. Godast och nyttigast blir det dock med färsk frukt. Du kan byta grädden mot crème fraiche. Eller bara använda 2,5 dl matyoghurt för en nyttigare variant av Mimosasallad.
Sellerijuice med morot
Sellerijuice med morot från råsaftcentrifugen. Söt morotsjuice kombinerat med frisk selleri blir god juice.
Yoghurtsås med tandoori
Yoghurtsås med tandoori. Kall god och enkel sås till grillad kyckling, kött, grönsaker med mera. Passar också till buffe.
Se alla recept ur kategorin Kall mat
Chokladkaka chokladmousse med honung och rostad mandelmassa
Chokladkaka med chokladmousse smaksatt med honung mellan två lager av rostad mandelmassa. Alla älskar denna chokladkaka som görs i en avlång brödform, kyls och skärs upp i skivor. En chokladkaka du kan förbereda i god tid. Håller sig också fint i frysen. Tina i kylen några timmar innan servering. Du kan också skära frysta bitar som du lägger på tallrik och låter tina. På så sätt kan du ha en superdessert redo för alla tillfällen.
Gott vin till chokladkakan är sött dessertvin ex. Icewine från Tyskland, Late Harvest från Sydafrika eller sött recioto vin från Italien.
Chokladsmeten blir också mycket god chokladmousse av fin mörk choklad. Chokladmoussen kan då hällas upp i portionsglas som cocktailglas. Mandelmassan kan då brytas i bitar och varvas i chokladmoussen.
Du kan ersätta fin choklad med vanlig mörk blockchoklad - eller ta hälften av varje.
Kladdkaka med mintchoklad After Eight
Kladdkaka med mintsmak av After Eight mintchoklad. En god kladdig chokladkaka med smak av mint.
Sjävlklart kan du ta annan mintchoklad eller några droppar pepparmyntsolja.
Kladdkaka med mintsmak kan serveras med vispad grädde med krossade polkagrisbitar (vik ihop i en kökshandduk och krossa dem).
Kladdkaka i långpanna
Kladdkaka i långpanna. Kladdig chokladkaka som är enkel att baka till många. Kan också kallas brownies.
Skärs i rutor och serveras som de är eller som en dessert med ex. vispad grädde kanske smaksatt med likör som punsch eller amaretto. Eller en kula vaniljglass och färska hallon eller jordgubbar. Du kan också ha på frosting eller glasyr.
Se alla recept ur kategorin Chokladrecept

Gilla oss på Facebook