Chokladkräm
Introduktion och förberedelse
Recept på god chokladkräm till fyllning av tårta och bakverk.
Lagas med äggulor, socker, smör, fin choklad och lite grädde.
Krämen stelnar när den svalnat och kallnar.
Kan användas som fyllning eller topping på tårtor. Jag hade den till en mandeltårta med choklad.
Tillagning
- Gör chokladkrämen genom att vispa äggulor, grädde och socker pösigt.
- Bryt chokladen i bitar. Skär smöret i mindre kuber.
- Sjud äggblandningen i en tjockbottnad kastrull under omrörning tills den tjocknar och blir krämig. OBS den får ej koka upp då blir det äggröra. Ett tips är att ha lite kallt vatten i vasken att kyla äggblandningen med om den blir för varm.
- Ta av från värmen och blanda i samt smält choklad och smör i krämen.
- Låt chokladkrämen svalna och kallna då stelnar den.
- Fördela och bred ut chokladkrämen på tårtbottnar eller använd i bakverk mm.
Uppskattat näringsvärde per portion: 237 kcal