Chokladfrosting med färskost

En frosting med choklad och färskost som Philadelphia, smör, socker, vanilj och en skvätt kaffe. God som topping eller glasyr till muffins, kakor, sockerkakor eller morotskaka med. Eller bred ut som fyllning i tårtor eller rulltårtor. 

 

1 sats frosting till en tårta eller omgång muffins, ca 6 dl

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 60 gram mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 100 gram färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 msk kaffe eller 1/2 tsk kaffepulver

Tillagning

  1. Blanda först kakao, vaniljsocker och florsocker i en bunke.
  2. Tillsätt mjukt smör samt färskost och kaffe. Rör eller vispa till en jämn frosting.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer