Chokladfrosting med färskost

En frosting med choklad och färskost som Philadelphia, smör, socker, vanilj och en skvätt kaffe. God som topping eller glasyr till muffins, kakor, sockerkakor eller morotskaka med. Eller bred ut som fyllning i tårtor eller rulltårtor. 

 

1 sats frosting till en tårta eller omgång muffins, ca 6 dl

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 60 gram mjukt smör
  • 5 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 dl kakao
  • 100 gram färskost naturell ex. Philadelphia
  • 1 msk kaffe eller 1/2 tsk kaffepulver

Tillagning

  1. Blanda först kakao, vaniljsocker och florsocker i en bunke.
  2. Tillsätt mjukt smör samt färskost och kaffe. Rör eller vispa till en jämn frosting.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer