Chokladdoppade marshmallows

Chokladdoppade marshmallows passar som godis. Gott och enkelt som julgodis eller till kalas. Marshmallows som doppats i choklad och rostad kokos. Istället för kokos kan du ta annat valfritt strössel eller rostade finhackade nötter som hasselnötter eller flagad mandel. Syltat fint tärnat apelsinskal blir också gott istället för kokos.
Här har jag använt ituklippta grillspett i trä (de som är ca 15 cm långa) som handtag. Du kan också ta tandpetare eller göra utan handtag.

30 chokladdoppade marshmallows

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 30 marshmallows, förslagsvis neutral smak
  • 100 gram ljus blockchoklad
  • 1 dl kokosflingor
  • 30 halverade grillspett i trä eller tandpetare (valfritt)

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen. I mikro: kör på full effekt någon minut i taget och ta ut och rör med en slickepott. I vattenbad: Koka upp vatten i en vid gryta eller panna. Sänk värmen och låt vattnet sjuda strax under kokpunkten. Sätt i skålen och rör då och då med en slickepott tills chokladen smält.
  3. Ta fram en bricka och lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Rosta kokosflingorna i en liten kastrull så att de får lite färg. Akta så de inte bränns. Rör och passa dem hela tiden. Lägg upp på en assiett eller tallrik.
  5. Klipp itu grillspetten av trä på mitten om du vill ha handtag. Stick en marshmallows på varje. Du kan också doppa marshmallowsen utan handtag först och sedan sticka i spett eller tandpetare eller skippa handtagen helt.
  6. Doppa en marshmallows i taget till hälften i choklad.
  7. Doppa den sedan i kokosflingor och lägg på bakplåtspappret.
  8. Låt de chokladdoppade marshmallowsen stelna i rumstemperatur.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer