Chokladdoppade marshmallows

Chokladdoppade marshmallows passar som godis. Gott och enkelt som julgodis eller till kalas. Marshmallows som doppats i choklad och rostad kokos. Istället för kokos kan du ta annat valfritt strössel eller rostade finhackade nötter som hasselnötter eller flagad mandel. Syltat fint tärnat apelsinskal blir också gott istället för kokos.
Här har jag använt ituklippta grillspett i trä (de som är ca 15 cm långa) som handtag. Du kan också ta tandpetare eller göra utan handtag.

30 chokladdoppade marshmallows

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 30 marshmallows, förslagsvis neutral smak
  • 100 gram ljus blockchoklad
  • 1 dl kokosflingor
  • 30 halverade grillspett i trä eller tandpetare (valfritt)

Tillagning

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg i en bunke.
  2. Smält chokladen. I mikro: kör på full effekt någon minut i taget och ta ut och rör med en slickepott. I vattenbad: Koka upp vatten i en vid gryta eller panna. Sänk värmen och låt vattnet sjuda strax under kokpunkten. Sätt i skålen och rör då och då med en slickepott tills chokladen smält.
  3. Ta fram en bricka och lägg på ett bakplåtspapper.
  4. Rosta kokosflingorna i en liten kastrull så att de får lite färg. Akta så de inte bränns. Rör och passa dem hela tiden. Lägg upp på en assiett eller tallrik.
  5. Klipp itu grillspetten av trä på mitten om du vill ha handtag. Stick en marshmallows på varje. Du kan också doppa marshmallowsen utan handtag först och sedan sticka i spett eller tandpetare eller skippa handtagen helt.
  6. Doppa en marshmallows i taget till hälften i choklad.
  7. Doppa den sedan i kokosflingor och lägg på bakplåtspappret.
  8. Låt de chokladdoppade marshmallowsen stelna i rumstemperatur.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer