Chokladdoppade kokoskakor

Kakor med kokos doppade i choklad är lätt att göra och blir mycket goda. Hembakta chokladdoppade kokoskakor.

35 st chokladdoppade kokoskakor

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 50 g smör
  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 200 g riven kokos
  • 100 gram mörk eller ljus choklad

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt svalna.
  3. Blanda ägg och socker.
  4. Tillsätt kokos och sedan smöret. Rör ihop till en smet.
  5. Låt kokossmeten svälla 10 min så håller de formen bättre (kokosen sväller).
  6. Klicka ut kokossmeten på en plåt med bakplåtspapper i lagom stora kokostoppar.
  7. Grädda kokoskakorna mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Låt kokoskakorna svalna.
  9. Bryt chokladen i bitar och smält i en bunke över varmt vattenbad eller i mikron.
  10. Doppa kokoskakorna i chokladen. Lättast är att doppa botten men man kan också doppa toppen eller ringla över chokladen. Ställ att stelna på bakplåtspapper.
  11. Förvara de chokladdoppade kokoskakorna i lufttät burk.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer