Chokladbrownie med fin choklad

Baka chokladbrownies i en ugnsform med bakplåtspapper, förslagsvis med måtten 15 x 20 cm. Du kan dubbla satsen till en större form.
Välj en choklad av god kvalitét runt 70% kakao. Förslag är Lindt eller Vahlrona.

20 st chokladbrownie med fin choklad

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 100 gram smör
  • 2 msk kakao
  • 50 gram choklad 70%
  • 2 dl strösocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,5 vaniljstång
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 ägg
  • 50 gram hackad choklad 70%
  • 50 gram hackade valnötter

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa samma och värm smör skurit i tärningar, kakao och 50 gram choklad i bitar i en skål i mikron eller försiktigt i en kastrull.
  3. Blanda de torra ingredienserna i en bakbunke.
  4. När choklad och smör smält ihop blandar du den med de torra ingredienserna.
  5. Rör ner ett ägg i taget i smeten. Häll i en form med bakpapper, gärna 15x20 cm så att chokladkakorna får rätt höjd. Baka i mitten av ugnen i 15-20 minuter.
  6. Låt svalna och skär i rutor.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer