Cheviche marinerad fisk

Cheviche är en kall rätt med fisk - här med lax - som marinerats i lime. Här med marinerad lax och avokado.
En nyttig och fräsch sallad med lax. Du kan också ta andra fiskar än lax.

8 portioner cheviche

  • Förberedelse: 3 tim 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 3 tim 15 min

Ingredienser

  • 800 gram färsk lax
  • 4 avokado
  • 4 limefrukter
  • 4 stora tomater
  • 1 rödlök
  • 4 msk hackad färsk koriander (valfritt)
  • 0,5 dl olivolja
  • 1 röd chili (10 cm)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skär lax i tunna skivor och blanda med saft från limefrukt, salt och vitpeppar i en skål. Låt stå 3 timmar.
  2. Skär under tiden avokado och tomat i tärningar.
  3. Hacka lök och chili.
  4. Blanda med olivolja i en skål.
  5. Blanda i lax eller lägg upp lax med grönsakerna över.
  6. Kan serveras direkt men blir godare över natten. Förvara kallt.
E-mail
Medel: 2.5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer