Chermoula sås till fisk mm

Chermoula är en sås till fisk, grönsaker, grillat, kyckling mm. Marockos motsvarighet till pesto. Marinera gärna fisk i örtsåsen och grilla eller ugnsstek i en form på 200 grader några minuter. Servera med couscous, harissa samt yoghurtsås.

Såsen passar också att droppa över grönsaker samt till grillat. Chermoula såsen håller sig i kylen.

8 portioner chermoula sås

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 3 min
  • Klart på: 8 min

Ingredienser

  • 2 dl färsk koriander (cirka en kruka)
  • 2 dl färsk persilja (ett knippe)
  • 2 dl olivolja (gärna bättre kvalitet)
  • 0,5 tsk salt
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1,5 dl citronsaft
  • 4 klyftor vitlök
  • 0,5 tsk cayennepeppar

Tillagning

  1. Plocka och skölj färsk koriander samt persilja och lägg i en skål.
  2. Mät upp kryddor, olivolja, citronsaft och tillsätt skalad vitlök.
  3. Mixa allt till en slät sås med stavmixer eller i en matberedare.
  4. Har du ingen mixer kan du hacka koriander och persilja fint och blanda med kryddor, olivolja, citronsaft och pressad vitlök till en sås.
  5. Chermoulan är klar att servera eller använda som marinad. Den håller sig också i kylen.
E-mail
Medel: 3 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer