Cheesecake med vit choklad

En god vit chokladcheesecake med Digestive-botten som bakas i ugnen.

12 normala bitar cheesecake med choklad

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 50 min
  • Klart på: 1 tim 10 min

Ingredienser

  • Botten: 75 gram smör
  • 200 gram Digestivekex
  • Fyllning: 400 gram färskost naturell
  • 1,5 dl crème fraiche
  • 0,5 msk maizena
  • 0,75 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 150 gram vit choklad, ex. Lindt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smör i en kastrull.
  3. Smula kexen i en bunke och tillsätt smöret. Mosa ihop till en grov röra. Kan även mixas i matberedare.
  4. Ta fram en rund springform ca 24 cm diameter med löstagbar kant.
  5. Lägg i och tryck ut ett jämnt lager med den smulade Digestiven.
  6. Sätt in formen i mitten av ugnen och grädda i 10 minuter.
  7. Gör under tiden fyllningen: förbered en bunke i ett hett vattenbad. Bryt sönder och smält den vita chokladen i bunken. Rör då och då.
  8. Vispa ihop Philadelphiaost (färskost), crème fraiche, maizena och socker i en stor bunke med elvisp.
  9. Vispa ner ett ägg i taget.
  10. Vispa ner den smälta vita chokladen.
  11. Ta ut Digestive-bottnen ur ugnen.
  12. Häll i cheesecake-smeten i formen och grädda 40 minuter. Täck ev. över med lite bakplåtspapper om den börjar brännas på toppen.
  13. Ta ut cheesecaken och låt den kallna något. Förvara övertäckt i kylen till servering.
  14. Skär ut tårtbitar (8 stora eller 12 normala) och servera cheesecaken med valfria tillbehör ex. rörda kokta hallon med lite socker, annan sylt som blåbär; passionsfruktspulp; vispad grädde eller crème fraiche; glass eller sorbet; färska bär som blåbär, hallon, jordgubbar eller vinbär.
E-mail
Medel: 4.5 (4 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer