Champinjoner i vitlök, soltorkad tomat och örter

Champinjoner i vitlök, soltorkad tomat och örter är en god sidorätt eller tillbehör, passar också som tapas eller drinktilltugg.
Även oregano och dragon är gott i.

4 portioner champinjoner i vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 10 stora champinjoner
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl färska örter som persilja och basilika

Tillagning

  1. Rensa och hacka svampen grovt. Skala vitlöken. Hacka soltorkade tomater.
  2. Fräs svampen några minuter i 3 msk av oljan från de soltorkade tomaterna en panna med höga kanter eller wok.
  3. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, hackade soltorkade tomater samt örter. Blanda allt, ta av från värmen och låt svalna.
  4. Förvara champinjonerna i kylen. De blir godare om de får stå lite.
  5. Champinjonerna kan serveras kalla eller varma i en skål (ha assietter till och gaffel) som tilltugg till gott bröd eller tillbehör till andra rätter.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer