Champinjoner i vitlök, soltorkad tomat och örter

Champinjoner i vitlök, soltorkad tomat och örter är en god sidorätt eller tillbehör, passar också som tapas eller drinktilltugg.
Även oregano och dragon är gott i.

4 portioner champinjoner i vitlök

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 10 stora champinjoner
  • 10 soltorkade tomater i olja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk tomatpuré
  • 0,5 dl färska örter som persilja och basilika

Tillagning

  1. Rensa och hacka svampen grovt. Skala vitlöken. Hacka soltorkade tomater.
  2. Fräs svampen några minuter i 3 msk av oljan från de soltorkade tomaterna en panna med höga kanter eller wok.
  3. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, hackade soltorkade tomater samt örter. Blanda allt, ta av från värmen och låt svalna.
  4. Förvara champinjonerna i kylen. De blir godare om de får stå lite.
  5. Champinjonerna kan serveras kalla eller varma i en skål (ha assietter till och gaffel) som tilltugg till gott bröd eller tillbehör till andra rätter.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer