Ceasarwrap med kyckling

Ceasarwrap med grillad kycklingfilé, bacon, sallad samt ceasardressing. Gott och fräscht till lunch eller utflykt. 

4 ceasarwraps

  • Förberedelse: 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 4 stora tortillabröd
  • 1 pkt bacon
  • 400 gram kycklingfilé
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk chiliflakes
  • 2 msk vinäger, vit eller röd
  • 1 krm svartpeppar
  • 2 krm malen spiskummin
  • 1 krm salt
  • Dressing: 1 dl majonnäs
  • 1 dl matyoghurt
  • 0,5 klyfta vitlök
  • 3 sardeller (valfritt)
  • 3 msk riven parmesan
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Tillbehör: 150 gram blandad sallad, förslagsvis romansallad, isbergssallad, frisésallad, romanesco osv efter tycke
  • 1 dl kokta kikärtor
  • 1 rödlök
  • 2 tomater
  • 0,5 gurka
  • 1 morot
  • 1 dl hackad färsk bladpersilja

Tillagning

  1. Lägg kycklingfiléerna i en skål. Tillsätt pressad vitlök, olivolja, chiliflakes, vinäger, svartpeppar och spiskummin. Rör runt.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Värm en grillpanna.
  3. Grilla kycklingfiléerna så att de får grillmönster på båda sidor i 2-3 minuter på varje sida.
  4. Sätt in grillpannan (om den är ugnsfast) eller en ugnsform med kycklingen i ugnen att steka klart i 15 minuter.
  5. Tärna och stek baconen knaprig. Lägg upp på en tallrik och sätt åt sidan.
  6. Lägg upp kycklingen på en tallrik och låt den vila 5 minuter innan du skär upp filéerna i skivor - skär tvärs över köttfibrerna.
  7. Blanda dressingen av majonnäs, matyoghurt, pressa vitlök, finhackade sardeller, riven parmesan, salt och peppar i en skål.
  8. Sallad: rensa, skölj och dela salladen i grova bitar.
  9. Skala och strimla rödlöken. Lägg i en skål och tillsätt något krm salt och blanda runt (då mjuknar löken något).
  10. Skölj och tärna tomater.
  11. Skölj och tärna gurkan. Lägg i en skål med tomaterna.
  12. Skala och finriv moroten. Lägg i en skål med en tsk vinäger så att den inte mörknar.
  13. Skölj och grovhacka bladpersilja.
  14. Dags att lägga ihop wrappen: fördela sallad på ett tortillabröd. Lägg på några bitar tärnad gurka och tomater; en fjärdedels strimlad rödlök, vidare 1-2 msk riven morot, 2 msk baconbitar, någon msk bladpersilja, någon msk kikärter, fördela över en skivad kycklingfilé samt skeda över 4-5 msk dressing.
  15. Vik upp botten och sedan kanterna mot mitten och ta ev. en servett du vikt avlång att linda runt botten på wrappen med skarven nedåt så att wrappen håller ihop vid servering.
  16. Lägg ihop resterande wraps på samma vis.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer