Ceasarsallad med kyckling och bacon

Ceasarsallad med kyckling, bacon, parmesan, krutonger och Ceasardressing.
Vill du göre en enklare ceasardressing kan du ta färdig majonnäs (uteslut ägg och olja) och blanda med vitlök, sardeller osv.
Räkna ca 2 huvuden romansallad till fyra portioner.

4 portioner ceasarsallad med kyckling och bacon

  • Förberedelse: 20 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 400 g romansallad
  • 6 skivor ljust surdegsbröd
  • 50 g parmesanost till garnering
  • 1 pkt tärnad bacon
  • 1 paket cocktailtomater (valfritt)
  • 4 kycklingbröst
  • Ceasardressing: 1 äggula
  • 2 dl fin olivolja
  • 2 msk fin vitvinsvinäger
  • 2 msk citronsaft
  • 3 sardellfiléer, finhackade
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 krm salt
  • 1 krm vit- eller svartpeppar
  • 1 dl parmesanost, riven

Tillagning

  1. KYCKLING: Salta, peppra och gnid in kycklingen i olivolja.
  2. Banka ut dem något med en köttklubba. Bryn och stek kycklingen på båda sidor i ca 15 minuter totalt. Kycklingen ska ha en kärntemperatur på 72 grader.
  3. Stek bacon knaprigt i en panna.
  4. Skär brödet i grova krutonger.
  5. Vänd krutongerna i lite olivolja och strö över lite gourmetsalt eller vanligt salt.
  6. Rosta dem i ugnen på 200 grader eller några i taget i en stor stekpanna. De ska få lite färg.
  7. CEASARDRESSING: Vispa äggulan skummig med en elvisp.
  8. Tillsätt salt, vinäger och citronsaft.
  9. Droppa först i olja under kraftig vispning. Häll sedan i och vispa till en majonnäs.
  10. Hacka sardellerna fint och tillsätt med pressad vitlök. Smaka av dressingen med salt och peppar.
  11. Skölj och riv isär romansalladen och blanda med hälften av dressingen i skål.
  12. Om du vill lägga upp på tallrik så lägger fördelar du sallad först i fyra djupa tallrikar, dela kycklingbrösten diagonalt och fördela dem samt krutongerna på toppen.
  13. Du kan också lägga upp alla ingredienser på ett stort fat eller i en skål.
  14. Strö över bacon, hyvlad eller grovt riven parmesan och resten av dressingen.
E-mail
Medel: 4.4 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer