Broccolisoppa med pesto

Sätt lite smak på broccolisoppan med en klick pesto och riven parmesan. Broccolisoppan kan du serveras med surdegsmackor med lufttorkad skinka som på bilden. Eller något gott nybakt bröd - men köpt bakeoff eller annat köpt bröd funkar också. Till brödet kan man ha färskost som pålägg. Här har jag smaksatt soppan med vanlig färdig pesto på burk men man kan ta annan pesto som hemgjord pesto, ramslökspesto eller korianderpesto

Varma mackor, knäckemackor, korvmackor, ostmackor med mera passar till. Serverar man till lunch så kan man ha en matig efterrätt som pannkakor, våfflor eller äppelpaj

4 portioner

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 15 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 1 schalottenlök
  • 1 msk olivolja
  • 4 msk pesto
  • 500 gram broccoli
  • 1 liter vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 msk ljus maizenaredning
  • 1 dl grädde eller kokbar crème fraiche (valfritt)
  • 0,5 dl riven parmesan eller grana padano (valfritt till garnering)
  • 1 tsk citronsaft eller vitvinsvinäger
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj och rensa broccolin. Skär bort fula bitar. Dela i mindre buketter. Skala eller skär rent stammen samt tärna den.
  2. Skala och hacka löken fint.
  3. Fräs lök samt stammen av broccolin i olivolja någon minut i en stor kastrull.
  4. Tillsätt broccolibuketter, pesto, buljongtärning och vatten.
  5. Låt soppan koka på medelvärme i 10 minuter.
  6. Mixa soppan med en stavmixer eller i en matberedare eller blender.
  7. Tillsätt grädde eller crème fraiche samt värm upp.
  8. Smaka av broccolisoppan med salt, svartpeppar samt citronsaft eller vitvinsvinäger och ev. mer pesto.
  9. Soppan kan garneras med några extra droppar pesto samt riven parmesan.
E-mail
Medel: 5 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer