Broccoligratäng med kyckling i tomatsås

Broccoligratäng med kyckling i tomatsås gratinerad med mozzarellaost. En GI eller LCHF anpassad rätt baserad på broccoligratäng som såklart kan njutas av alla.
Gott med grönsallad, rårivna grönsaker, tomatsallad, bönsallad eller valfritt tillbehör.
Receptet kan givetvis dubbleras om du äter mycket eller lagar till fler.

2 portioner broccoligratäng med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 250 gram kycklingfilé
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2,5 dl krossade tomater
  • 1 krm timjan
  • 4 droppar tabasco
  • 1 krm rosmarin
  • 2 huvud broccoli
  • 1,5 dl riven mozzarellaost eller annan riven ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs den i olivolja.
  4. Pressa i vitlöken och fräs någon minut.
  5. Tillsätt tomatsåsen samt timjan och låt den koka under lock på medelvärme. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Gott är också några droppar tabasco om du gillar het mat samt något krm rosmarin.
  6. Tärna kycklingfiléerna i ca 2x2 cm bitar.
  7. Bryn kycklingköttet i en stekpanna med 1 msk olivolja. Salt och peppra med vit- eller svartpeppar.
  8. Lägg över kycklingen i såsen.
  9. Dela broccolin i buketter om du inte köpt frysta buketter. Lägg dem i en liten ugnsform smord med en msk olivolja.
  10. Fördela kycklingen i tomatsåsen över broccolin.
  11. Strö över riven ost.
  12. Gratinera broccoli- och kycklinggratängen i ca 20 minuter i mitten av ugnen tills osten fått färg och gratängen är genomvarm.
  13. Ta ut och servera. Gott med grönsallad, rårivna grönsaker, tomatsallad, bönsallad eller valfritt tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer