Broccoligratäng med kyckling i tomatsås

Introduktion och förberedelse

Broccoligratäng med kyckling i tomatsås gratinerad med mozzarellaost. En GI eller LCHF anpassad rätt baserad på broccoli som såklart kan njutas av alla.

Gott med grönsallad, rårivna grönsaker, tomatsallad, bönsallad eller valfritt tillbehör.

Receptet kan givetvis dubbleras om du äter mycket eller lagar till fler.

2 portioner broccoligratäng med kyckling

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 35 min

Ingredienser

  • 250 gram kycklingfilé
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 2,5 dl krossade tomater
  • 1 krm timjan
  • 4 droppar tabasco
  • 1 krm rosmarin
  • 2 huvud broccoli
  • 1,5 dl riven mozzarellaost eller annan riven ost

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka löken.
  3. Fräs den i olivolja.
  4. Pressa i vitlöken och fräs någon minut.
  5. Tillsätt tomatsåsen samt timjan och låt den koka under lock på medelvärme. Smaka av såsen med salt och svartpeppar. Gott är också några droppar tabasco om du gillar het mat samt något krm rosmarin.
  6. Tärna kycklingfiléerna i ca 2x2 cm bitar.
  7. Bryn kycklingköttet i en stekpanna med 1 msk olivolja. Salt och peppra med vit- eller svartpeppar.
  8. Lägg över kycklingen i såsen.
  9. Dela broccolin i buketter om du inte köpt frysta buketter. Lägg dem i en liten ugnsform smord med en msk olivolja.
  10. Fördela kycklingen i tomatsåsen över broccolin.
  11. Strö över riven ost.
  12. Gratinera broccoli- och kycklinggratängen i ca 20 minuter i mitten av ugnen tills osten fått färg och gratängen är genomvarm.
  13. Ta ut och servera. Gott med grönsallad, rårivna grönsaker, tomatsallad, bönsallad eller valfritt tillbehör.
E-mail
Medel: 3 (5 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 476 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-10-29