Bresaola med pinjenötter och parmesan

Introduktion och förberedelse

Bresaola med pinjenötter, parmesan, olivolja och basilika.

Bresaola är lufttorkat nötkött från norra Italien.

Serveringsförslag

Varianter

  • Kan också toppas med rucolla till en Bresaolasallad - lite mer matig förrätt.
  • Några droppar citron eller balsamvinäger kan man också ha på.
  • Man kan också mala över lite svartpeppar vid servering.
  • Italienska svarta oliver och syltlök passar också till.
  • Pinjenötter kan bytas mot valnötter eller pumpafrön.

Att dricka till

Passar med mousserande kylt Italienskt vin som Prosecco, torr spumante eller vitt vin som Pinot Grigio eller Garganega.

4 portioner Bresaola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 skivor bresaola, ca 80-100 gram
  • 0,5 dl skivad parmesan parmigiano reggiano, ca 40 gram
  • 0,5 dl pinjenötter, 1 liten påse
  • 3 msk fin kallpressad olivolja
  • 6 blad färsk basilika

Tillagning

  1. Lägg upp bresaola på en bricka, fat eller tallrikar.
  2. Skiva över parmesan.
  3. Rosta pinjenötter i en torr stekpanna lätt ljust bruna och strö över dem.
  4. Droppa över olivolja.
  5. Grovhacka och strö över basilikan och servera.
E-mail
Medel: 4 (8 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 201 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-02-20