Bresaola med pinjenötter och parmesan

Bresaola med pinjenötter, parmesan, olivolja och basilika.
Gott som tilltugg eller lätt förrätt. Servera gärna med bröd till som ex. grissinis eller crostinis.
Kan också toppas med ruccolasallad samt skivad mozzarella eller babymozzarella.
Passar med mousserande vin eller vitt vin.

4 portioner bresaola

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 8 skivor bresaola, ca 80-100 gram
  • 0,5 dl skivad parmesan, ca 40 gram
  • 0,5 dl pinjenötter, 1 liten påse
  • 3 msk fin olivolja
  • 6 blad färsk basilika

Tillagning

  1. Lägg upp bresaola på en bricka, fat eller tallrikar.
  2. Skiva över parmesan.
  3. Rosta ev. pinjenötter och strö över dem.
  4. Droppa över olivolja.
  5. Grovhacka och strö över basilikan och servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer