Brandy Egg Nogg

Äggnogg med äggula, socker, brandy, mjölk samt lite muskot. Sockerlag gör du med hälften vatten hälften socker, koka ihop och låt svalna, kyl. Istället för sockerlag kan du smaka av din äggnogg med strösocker samt lite extra mjölk.

1 Brandy Egg Nogg

  • Förberedelse: 1 min
  • Tillagning: 1 min
  • Klart på: 2 min

Ingredienser

  • 4 cl brandy
  • 5 cl mjölk
  • 1 cl sockerlag
  • 1 äggula
  • 1 krm muskot (valfritt)

Tillagning

  1. Mät upp alla ingredienser utom muskot i en shaker.
  2. Skaka med is.
  3. Sila upp din eggnogg i Highballglas (typ whiskyglas) med is.
  4. Riv lite muskot över om du vill.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer