Bräckt skinka med ägg

Stekt skinka med stekt ägg - här på rostat bröd eller bagel med färskost, skånsk senap samt en grönsallad med tomat samt senapsdressing.
En god och lättlagad lunch eller vardagsmiddag.
Istället för rökt skinka kan du ta överbliven julskinka eller kassler.
Sök efter senapsdressing här på receptfavoriter om du vill ha det på salladen.
Ta valfritt bröd som ljust franskbröd, 2 ljusa frallor eller bagels.

2 portioner bräckt skinka med ägg

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 250 gram skivor rökt eller kokt skinka
  • 4 ägg
  • 2 msk smör
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 4 skivor bröd
  • 4 msk färskost naturell
  • Tillbehör: 2 msk skånsk senap eller valfri senap
  • 2 tomater
  • 100 gram grönsallad

Tillagning

  1. Värm en stekpanna eller grillpanna och bräck eller stek skinkan i en msk smör. Lägg över på en tallrik.
  2. Stek äggen i en msk smör. Salta och peppra.
  3. Rosta bröden och bred på lite färskost på varje skiva. Lägg på tallrik.
  4. Fördela skinkskivorna på bröden och toppa med äggen.
  5. Servera den bräckta skinkan och äggen med senap, grönsallad, skivad tomat samt senapsdressing.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer