Bovetepannkakor

Pannkakor med bovetemjöl utan ägg eller mjölk. Veganpannkakor.
Gott till bovetepannkakor är sylt, nötter, yoghurt, bär, färsk frukt eller servera som pannkakor med sylt och grädde, lönnsirap eller valfri variant.
Tillsätter du två ägg och ersätter vattnet med mjölk så får du fransk galette-smet (mycket goda fyllda med ex. skinka och ost osv.)

8 bovetepannkakor, 4 portioner

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 30 min

Ingredienser

  • 4 dl bovetemjöl
  • 3 krm salt
  • 6 dl vatten
  • 2 msk olja eller smör att steka i

Tillagning

  1. Blanda bovetemjöl och salt i en bunke.
  2. Vispa ner vatten lite i taget och vispa ut till en jämn smet.
  3. Värm en stekpanna.
  4. Tillsätt lite olja eller smör.
  5. Ta en deciliter smet i taget och häll ut till en pannkaka.
  6. Fortsätt stek pannkakor tills smeten är slut och servera sedan bovetepannkakorna varma.
E-mail
Medel: 4.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer