Bönsallad med salami och fetaost

Bönsallad med salami och fetaost i dijondressing. En GI- eller LCHF-anpassad sallad med stora vita bönor, salami, fetaost, rödlök, gurka, cocktailtomat, isbergssallad, svarta oliver samt bladpersilja.

Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i. Du kan välja andra bönor också. Koka gärna egna bönor - det blir godast. Ett tips är att koka ett helt paket så kan du spara undan i frysen och ta fram till andra tillfällen.

2 portioner bönsallad med salami

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl kokta stora vita bönor
  • 150 gram salami
  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 65 gram grönsallad, isbergssallad eller babyspenat
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl svarta oliver som kalamata
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj bönorna om du köpt färdiga på burk.
  2. Förbered resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
  3. Tärna salamin. Tärna fetaosten.
  4. Skala, dela och strimla rödlöken. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
  5. Skölj och dela grovt några blad isbergssallad.
  6. Skölj persilja och hacka den grovt.
  7. Blanda dressingen i en liten skål.
  8. Blanda pasta samt dressingen samt svarta oliver med övriga ingredienser i salladsskålen. Smaka av bönsalladen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer