Bönsallad med salami och fetaost

Bönsallad med salami och fetaost i dijondressing. En GI- eller LCHF-anpassad sallad med stora vita bönor, salami, fetaost, rödlök, gurka, cocktailtomat, isbergssallad, svarta oliver samt bladpersilja.

Majs, gröna ärtor och finriven morot är också gott i. Du kan välja andra bönor också. Koka gärna egna bönor - det blir godast. Ett tips är att koka ett helt paket så kan du spara undan i frysen och ta fram till andra tillfällen.

2 portioner bönsallad med salami

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 dl kokta stora vita bönor
  • 150 gram salami
  • 150 gram fetaost
  • 1 rödlök
  • 10 cocktailtomater
  • 0,5 gurka
  • 65 gram grönsallad, isbergssallad eller babyspenat
  • 0,5 dl hackad bladpersilja
  • 1 dl svarta oliver som kalamata
  • 5 msk olivolja
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk socker
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Skölj bönorna om du köpt färdiga på burk.
  2. Förbered resterande ingredienser och lägg efter hand i en stor salladsskål.
  3. Tärna salamin. Tärna fetaosten.
  4. Skala, dela och strimla rödlöken. Skölj och dela cocktailtomater. Skölj och tärna gurkan.
  5. Skölj och dela grovt några blad isbergssallad.
  6. Skölj persilja och hacka den grovt.
  7. Blanda dressingen i en liten skål.
  8. Blanda pasta samt dressingen samt svarta oliver med övriga ingredienser i salladsskålen. Smaka av bönsalladen med salt och peppar.
E-mail
Medel: 4 (2 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer