Bönor med honung, balsamvinäger och rödlök

Marinerade bönor passar som tillbehör till det mesta exempelvis en bit stekt kycklingfilé, fläskfilé, skinkstek, nötbit eller ugnsstekt fisk.
Koka helst egna bönor. Välj valfri sorts bönor ex. borlottibönor, adzukibönor, svarta bönor, vita bönor eller kidneybönor.
Annars kan du ta två burkar eller paket färdigkokta bönor av valfri sort.
Garnera ev. med hackad persilja.

4 portioner bönor med honung och balsamvinäger

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 20 min

Ingredienser

  • 500 g kokta bönor
  • 1 rödlök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 6 msk olivolja
  • 1,5 msk balsamvinäger
  • 0,5 dl limesaft
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 2 msk honung, gärna flytande Akacia

Tillagning

  1. Börja med att koka bönorna enligt paketet. Låt de svalna. Eller häll av och skölj köpta kokta bönor från burk.
  2. Fräs pressad vitlök och finhackad rödlök i rikligt med olivolja.
  3. Vänd i bönorna och blanda runt.
  4. Salta och peppra samt tillsätt vinäger och limesaft. Smaka av med salt, peppar och vinäger.
E-mail
Medel: 3.7 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer