Blåbärssaft rårörd saft av blåbär

Blåbärssaft eller rårörd saft av blåbär. God och enkel saft av blåbär. Ta ett kilo av varje - blåbär, socker och vatten (1 liter) och blanda samt låt stå något dygn, sila.

Passa på när det finns gott om blåbär. Receptet kan dubblas till 4 liter eller mer. Du kan ta mindre socker om du inte vill ha så söt blåbärssaft men då håller den inte så länge.

2 liter blåbärssaft

  • Förberedelse: 2 dagar
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 2 dagar 10 min

Ingredienser

  • 1,5 liter blåbär (ca 1 kg)
  • 1 liter vatten
  • 15 gram citronsyra (1 msk)
  • 1 kg socker

Tillagning

  1. Första steget är att mosa och mixa bären och lägga i en bunke med vatten och citronsyra. Förslagsvis kan du mixa bären i bunke med en stavmixer med lite av vattnet, köra i en matberedare eller mosa med potatisstöt.
  2. Blanda i sockret.
  3. Låt blåbären stå och dra i kylen i två dagar. Rör om då och då.
  4. Nästa steg är att sila av blåbären och ta vara på saften i en behållare eller kastrull. En sil eller ett durkslag med silduk eller kökshandduk fungerar.
  5. Ta bort så mycket skum du kan med en slev.
  6. Häll upp på rengjorda flaskor och förslut dem. Förvara blåbärssaften svalt och mörkt. Du kan också hälla blåbärssaften i små plastburkar och frysa in och ta fram och blanda blåbärssaft av när du vill.
E-mail
Medel: 3.8 (17 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer