Björns blandsallad

En god blandad sallad med gurka, råriven morot, tomat, oliver, rödlök och purjolök. En slags råkostsallad.
Du kan också riva i rödkål, vitkål, äpple och/eller ha i salladsblad som isberg, spenat, mache eller ruccola.
Denna sallad blandade min kompis Björn ihop till lunchen. Salladen passar till det mesta.

4 portioner blandsallad

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 0,5 gurka
  • 4 morötter
  • 2 tomater
  • 1 dl oliver, gröna eller svarta
  • 0,5 rödlök
  • 0,5 purjolök
  • 4 msk olivolja
  • 0,25 citron
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar

Tillagning

  1. Skölj och skär gurka och tomater i bitar ca 2x2 cm. Lägg i en stor skål.
  2. Skala morötter.
  3. Riv morötterna fint eller grövre och blanda i skålen.
  4. Skölj och grovhacka oliver eller behåll dem hela om du använder ex. kalamataoliver med kärna. Tillsätt till skålen.
  5. Skala och hacka rödlök fint samt tillsätt i skålen.
  6. Skölj, dela och strimla purjolöken fint och tillsätt den.
  7. Pressa över en fjärdedels citron samt tillsätt olivolja, salt och peppar.
  8. Björns blandsallad är klar att serveras i skål eller på fat.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer