Björnbärsmuffins

Introduktion och förberedelse

Björnbärsmuffins - muffins eller cupcakes med färska björnbär.

Tips

  • Valfritt är att ha på frosting eller topping på muffinsen samt godis och strössel. Då blir de mer lika amerikanska cupcakes.
  • Blir också gott med blåbär.
  • Du kan byta färska björnbär mot frysta björnbär. Tina och mosa ihop samt lägg i 1-2 tsk i mitten på smeten innan gräddning.
  • Du behöver 16 stora muffinsformar i papper eller en stor muffinsformspanna.

16 björnbärsmuffins

  • Förberedelse: 15 min
  • Tillagning: 25 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 6,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 200 gram mjukt smör
  • 3 dl socker
  • 3 ägg
  • 2 dl mjölk, 3%
  • 2 dl färska björnbär
  • FROSTING: 150 gram philadelphiaost
  • 3 dl florsocker
  • 1 tsk citron eller limejuice

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader vanlig ugn.
  2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke.
  3. Tillsätt mjukt smör, socker, ägg och mjölk samt vispa ihop till en muffinssmet. Tips: du kan mikra smöret mjukt några sekunder i mikron.
  4. Fördela muffinssmeten i muffinsformar. Använder du en muffinsformpanna utan pappformar så smörj den innan med lite smör.
  5. Fördela och tryck ner färska björnbär i smeten i formarna.
  6. Grädda muffinsen i 25-30 minuter.
  7. Frosting till muffins: Blanda ihop färskost, florsocker och citron- eller limejuice till en bredbar röra. Fördela frostingen med en slickepott på kalla muffins.
E-mail
Medel: 4 (24 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 139 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2022-08-24

Tillbehör och liknande recept: