Biffar med köttfärs köttfärsbiff

Biffar med köttfärs. Till köttfärsbiff kan du använda blandfärs, nötfärs, fläskfärs, viltfärs eller kycklingfärs. Köttfärsbiffarna kan du smaksätta på andra vis också med olika kryddor som vitlök, fetaost och oregano; persilja, vitlök, rosmarin och oliver; tex mex krydda; curry, garam masala och gurkmeja är några förslag.
Istället för ströbröd kan du ta 2 mosade kokta kalla potatisar eller 1 dl havregryn.
Om färsen till biffarna är för lös kan du tillsätta mer ströbröd eller lite potatismjöl för att binda ihop biffarna.
Ett förslag är att passa på att laga tillbehör som rosta potatis, rotfrukter och grönsaker i ugnen när den ändå är varm.
Klassiskt till köttfärsbiffar är annars svampsås, kokt potatis och grönsaker. Råris, quinoa eller kokt vete passar också biffar.

4 portioner biffar med köttfärs köttfärsbiff

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 30 min
  • Klart på: 40 min

Ingredienser

  • 500 g blandfärs, nötfärs, fläskfärs, viltfärs eller kycklingfärs
  • 5 msk ströbröd
  • 0,5 gul lök
  • 1,5 dl mjölk
  • 1 tsk socker
  • 1 ägg
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 4 msk smör
  • 2 msk olivolja

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Om du vill ha rostade grönsaker och potatis till så sätter du in dem i ca 50 minuter.
  2. Blanda mjölk och ströbröd, hacka eller riv sedan lök och blanda ihop alla ingredienser till köttfärssmeten i en skål. Blanda inte för mycket då blir färsen trådig.
  3. Stek ett litet smakprov . Kanske behövs mer av någon krydda - vanligtvis salt.
  4. Forma biffarna i storlek som ishockeypuckar.
  5. Bryn några i taget i smör eller olivolja i en stekpanna.
  6. Lägg över efterhand i en ugnsform. När du brynt alla biffar låter du dem gå klart i ugnen i ca 20 minuter.
  7. Servera köttfärsbiffarna med potatis, sås och grönsaker.
E-mail
Medel: 3.8 (8 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer