Basilikabröd baguette med örtolja

Basilikabröd av färdig baguette. En variant på vitlöksbröd fast med basilika. Rostad baguette med örtolja av basilika och olivolja. Gott som tillbehör till det mesta, speciellt på buffé.
Om du gillar vitlök så kan du blanda ner en halv klyfta i oljan tillsammans med den hackade basilikan.

4 portioner basilikabröd

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 0,5 dl hackad fryst basilika eller färsk hackad basilika
  • 4 msk olivolja
  • 0,5 krm salt

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda basilika och olivolja i en skål.
  3. Dela brödet och fördela basilika, olivolja och lite salt på bitarna.
  4. Rosta gyllenbruna i ugnen i 5-10 minuter.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer