Barbequeglaze

Barbequeglaze till grillat. En grillmarinad eller glaze till kött som fläskkarré, fläskfilé, kotlett, kyckling, lammfilé, lammytterfilé, ryggbiff, högrev, revbensspjäll, anka, kyckling, lax samt grönsaker som paprika, zucchini, aubergine, lök eller tomathalvor. 

Rökessens kan man också ha i Barbequeglaze. Det finns att köpa i välsorterade butiker. Någon droppe räcker. 

Dubbla gärna glazen och ha hälften i en skål till servering som sås. 

4 portioner Barbequeglaze till ca 600 gram kött, fisk eller grönt

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 0,5 dl chili sås
  • 0,5 dl ketchup
  • 4 msk tomatpure
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 klyfta vitlök
  • 0,5 tsk rökt paprikapulver
  • 2 krm salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 0,5 tsk tabasco

Tillagning

  1. Pressa vitlöken och blanda allt i en skål.
  2. Smaka av med salt, peppar, honung och tabasco.
  3. Lägg köttet i en skål och tillsätt marinaden och arbeta in den.
  4. Du kan grilla direkt eller låta barbequemarinaden marinera från ex. 20 minuter till några timmar eller över natten.
E-mail
Medel: 4 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer