Amerikanska pannkakor med mosad banan

Introduktion och förberedelse

Fluffiga amerikanska tjocka pannkakor med mosad banan i smeten.

Serveringsförslag

Goda till frukost eller dessert med skivad banan, bär som jordgubbar och blåbär, lönnsirap, hackade nötter, matyoghurt, sylt och grädde, chokladsås, vaniljglass och så vidare.

Varianter

  • En god variant är att ta i 1 dl kokosflingor i smeten också för Amerikanska kokos- och bananpannkakor.
  • Du kan laga bananpannkakor med enbart mosad banan och ägg också som dessa.
  • Bakpulver kan bytas mot hälften så mycket bikarbonat men byt då mjölken mot något syrligt som filmjölk.

Amerikanska bananpannkakor med kokos och mosad banan serverade på tallrik.
En god variant är att förutom mosad banan även ta i kokos i pannkakssmeten. Gott att servera som ovan med en kula vaniljglass, kokosflakes, jordubbar, blåbär och lönnsirap som dessert eller efterrätt.

4 portioner amerikanska pannkakor med banan, 8 st

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 20 min
  • Klart på: 25 min

Ingredienser

  • 1 mogen banan
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 2 ägg
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Smält smör i en kastrull eller i mikron.
  2. Mosa bananen med en gaffel i en skål.
  3. Tillsätt salt, bakpulver, bikarbonat, vetemjöl, mjölk och ägg. Rör ihop till en smet utan klumpar.
  4. Rör i hälften av smöret - använd resten att steka pannkakorna i.
  5. Värm en stekpanna och lägg i en msk smör.
  6. Häll i ca 1 dl pannkakssmet och stek ljust brun ca 3-4 minuter. Vänd och stek andra sidan.
  7. Stek upp resten av pannkakssmeten.
  8. Servera bananpannkakorna med önskade tillbehör.
E-mail
Medel: 4 (38 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 418 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-29