Banankaka

Banankaka är en lättbakad kaka som blir saftig och god av banan. Banankaka är perfekt att baka om du har bananer som börjar bli övermogna och mörkna. Då är bananerna extra söta och mjuka.
Någon tsk kanel och ingefära är också gott i banankaka.
Kan garneras med smält choklad. Kan serveras med sylt och grädde till dessert.

1 banankaka, ca 14 skivor banankaka

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 40 min
  • Klart på: 50 min

Ingredienser

  • 2,5 dl mjöl
  • 1,5 tsk bakpulver
  • 1,5 dl socker
  • 2 ägg
  • 2 medelstora bananer
  • 4 msk grädde
  • 50 gram smör

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda mjöl och bakpulver i en bakbunke.
  3. Skala, skiva och mosa bananerna.
  4. Vispa ägg och socker pösigt.
  5. Smält smöret.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till banankakan till en smet.
  7. Smöra och bröa en sockerkaksform eller brödfor 10x30 cm.
  8. Häll i smeten.
  9. Baka banankakan i ugnen i 40 minuter.
E-mail
Medel: 4.1 (10 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer