Banan milkshake

Bananmilkshake med vaniljglass, banan och mjölk.
Mixa eller krossa gärna 3-4 isbitar i milkshaken så blir den riktigt kall och god.
Räkna med en fjärdedels 0,5 liter paket glass.
Toppa gärna bananmilkshaken med två skedar glass, som ex vaniljglass, chokladglass eller valfri glass.
Hemgjord banan milkshake kan du smaksätta med ex. kakao; eller snabbkaffe; eller kanel och ingefära.
Milkshaken kan garneras med vispad grädde på toppen och ev. några färska bär eller frukt.

1 glas banan milkshake

  • Förberedelse: 3 min
  • Tillagning: 2 min
  • Klart på: 5 min

Ingredienser

  • 1 banan, gärna krav-banan
  • 125 g vaniljglass
  • 1,5 dl mjölk, standard
  • 1 tsk socker
  • 0,5 tsk vaniljsocker (valfritt)
  • 1 tsk kakao eller 1 tsk snabbkaffe eller 0,5 tsk kanel och 0,5 tsk ingefära (valfritt)

Tillagning

  1. Skala och skiva banan och lägg i en skål eller mixer.
  2. Milkshake med mixer: mixa alla ingredienser i en mixer eller matberedare. Stavmixer funkar också bra att mixa milkshaken med.
  3. Milkshake utan mixer: Mosa bananen med en gaffel. Tillsätt först socker, vaniljsocker samt glass och sist mjölk. Vispa ihop till en jämn milkshake.
  4. Smaksätt och mixa ev. banan milkshaken med kakao; eller kaffe; eller kanel och ingefära.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer