Bakad sötpotatis

Bakad sötpotatis gör du i ugnen som vanlig bakad potatis. Gott till det mesta som tillbehör. Har en sötare smak än vanlig bakpotatis så därför passar bakad sötpotatis som tillbehör till kött, kyckling, viltfågel, vilträtter, viltfile, på buffe mm. Inte så gott som fylld bakpotatis.
Räkna 4 stycken sötpotatisar - en per portion - på ca 250 gram styck.

4 portioner bakad sötpotatis

  • Förberedelse: 2 min
  • Tillagning: 1 tim
  • Klart på: 1 tim 2 min

Ingredienser

  • 1 kg sötpotatisar
  • 4 klickar smör och nymald svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader eller baka övertäckt i mikro på full effekt i 25 minuter.
  2. Glöm inte att stick små hål i sötpotatisarna med en sticka eller gaffel först bara (annars kan de gå sönder på våldsamt vis).
  3. Baka sötpotatisarna mitt i ugnen på folieark ca en timme eller lite mindre beroende på storlek. Stick en provsticka eller gaffel i dem för att se om de är mjuka och klara.
  4. Ta ut de bakade sötpotatisarna och låt svalna något. Skär upp dem på mitten med ett kryss i toppen och tryck till på sidorna så att de öppnar sig. Fyll ev. den bakade sötpotatisen med en klick smör och strö över en nypa nymalen svartpeppar vid servering.
E-mail
Medel: 5 (3 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer