Bakad potatis med rensteksröra

Strimlat rökt renkött blandat med crème fraiche samt rödlök blir en lyxig röra att fylla bakpotatis.

Servera gärna med en grönsallad till samt halverade cocktailtomater med en senapsdressing.

Renstek är inte så lätt att hitta i affären normalt men fråga om de kan ta hem. På nätet kan du köpa från Polarica och eftersom det är rökt så funkar det utmärkt att få hem på posten.

4 portioner bakad potatis med rensteksröra

  • Förberedelse: 1 tim 30 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 1 tim 40 min

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 4 msk smör
  • 200 gram rökt skinka
  • 0,5 rödlök
  • 1 msk pepparrot från tub eller finriven färsk pepparrot
  • 1 msk dijonsenap
  • 2 dl crème fraiche naturell
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar
  • 0,5 kvist färsk rosmarin att garnera med (valfritt) eller strimlad salladslök

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader över och undervärme.
  2. Stick några hål i bakpotatisarna med en gaffel.
  3. Slå in potatisarna i folie och lägg dem i en ugnsfast form eller panna.
  4. Baka potatisarna i ca 1 timme och 15 minuter i mitten av ugnen.
  5. Rensteksröra: skär det rökta renköttet i strimlor och blanda i ens skål med hackad rödlök, pepparrot, dijonsenap, creme fraiche, salt och peppar.
  6. Förbered sallad och senapsdressing om du vill ha det till.
  7. Känn om potatisarna är mjuka med en potatissticka eller gaffel.
  8. Ta ut och låt potatisarna svalna något.
  9. Ta bort folien.
  10. Servering: skär ett kryss i bakpotatisarna och tryck till nedtill så de öppnar sig. Använd en kökshandduk att hålla med så du inte bränner dig.
  11. Lägg en msk smör i varje bakpotatis.
  12. Fördela rensteksröran i potatisarna och garnera med ev. med färsk grovhackad rosmarin eller strimlad salladslök.
E-mail
Inga röster än

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer