Bakad potatis med kycklingröra

Röra med grillad kyckling, paprika, salladslök, majs, curry, ingefära, chili, vitlök och matyoghurt.
Gott till är en grönsallad. Förslagvis med strimlad isbergssallad, skivad rädisa och halverade cocktailtomater toppat med senapsdressing.
När du ändå har ugnen i gång kan du grilla kycklingen själv. Köp en färsk kyckling, gnid in med något krm salt, 2 msk olivolja, 1 msk citronjuice, 0,5 krm vitpeppar samt 1 krm rosmarin och grilla den under potatisen i ca en timme (samtidigt och lika lång tid som potatisen). Låt svalna något och plocka sedan kycklingköttet och tärna så mycket du ska ha. Ev. kyckingköttrester kan du tärna och frysa in till annat ex. kycklingpytt, kycklingsoppa, tacos eller baguettefyllning.

4 portioner bakad potatis med kycklingröra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim 15 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 4 dl tärnat grillat kycklingkött
  • 1 röd paprika
  • 2 salladslökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl majs, gärna från kokta majskolvar
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 krm curry
  • 1 msk mango chutney
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader över och undervärme.
  2. Stick ca 4 gånger några hål i bakpotatisarna med en gaffel.
  3. Slå ev. in dem i folie om du önskar. Lägg dem med folieskarven nedåt i en långpanna.
  4. Baka potatisarna i ca 1 timme och 15 minuter i mitten av ugnen.
  5. Gör under tiden kycklingröran: plocka och tärna kycklingköttet och lägg i en skål.
  6. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den i olivolja någon minut i en panna. Tillsätt till kycklingen.
  7. Skala och pressa i vitlök. Tillsätt majs, chili, curry och mango chutney.
  8. Rör i yoghurt samt smaksätt med salt och peppar.
  9. Förbered sallad och senapsdressing om du vill ha det till.
  10. Känn om potatisarna är mjuka med en potatissticka eller skär ett snitt i en och känn efter.
  11. Skär ett kryss i bakpotatisarna och tryck till nedtill så de öppnar sig. Använd en kökshandduk att hålla med så du inte bränner dig.
  12. Fyll bakpotatisarna med kycklingröran samt servera ev. med sallad. Lägg ev. upp resterande röra i en skål och servera den bredvid så att man kan ta extra röra.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer