Bakad potatis med fetaoströra

Vegetarisk röra till bakad potatis. Fetaost, soltorkade tomater, majs, salladslök, vitlök och yoghurt.
Gott med en sallad - förslagsvis strimlad isbergssallad med halverad cocktailtomater samt skivade rädisor med en senapsdressing.

4 portioner bakad potatis med fetaoströra

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 1 tim 15 min
  • Klart på: 1 tim 20 min

Ingredienser

  • 4 stora bakpotatisar
  • 150 gram fetaost
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 2 dl majs, gärna från kokta majskolvar
  • 2 salladslökar
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 msk olivolja
  • 1 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200 grader varmluft eller 225 grader över och undervärme.
  2. Stick ca 4 gånger några hål i bakpotatisarna med en gaffel.
  3. Slå ev. in dem i folie om du önskar. Lägg dem med folieskarven nedåt i en långpanna.
  4. Baka potatisarna i ca 1 timme och 15 minuter i mitten av ugnen.
  5. Gör under tiden fyllningen: Tärna fetaosten och lägg i en skål.
  6. Strimla de soltorkade tomaterna. Lägg med fetaosten i skålen.
  7. Skölj och strimla salladslöken. Fräs den i olivolja någon minut i en panna. Tillsätt till fetaosten.
  8. Skala och pressa i vitlök. Tillsätt majs.
  9. Rör i yoghurt samt smaksätt med salt och peppar.
  10. Förbered sallad och senapsdressing om du vill ha det till.
  11. Känn om potatisarna är mjuka med en potatissticka eller skär ett snitt i en och känn efter.
  12. Skär ett kryss i bakpotatisarna och tryck till nedtill så de öppnar sig. Använd en kökshandduk att hålla med så du inte bränner dig.
  13. Fyll bakpotatisarna med fyllning.
E-mail
Medel: 3.7 (6 röster)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer