Bagels med färskost, sallad och bacon

Introduktion och förberedelse

Rostad bagel med färskost, blandad sallad och knaprig bacon.

Gott, enkelt och rätt nyttigt till lunch, utflykt eller kvällsmat.

Köp färdiga bagels eller baka egna.

Bacon kan bytas mot Italienskt fläsk pancetta, kalkonbacon eller annat rökt fläsk.

2 st bagels med färskost och bacon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 bagelbröd
  • 0,5 paket bacon
  • 60 gram blandad grönsallad
  • 8 cocktailtomater eller 1 tomat
  • 2 msk hackad purjolök eller rödlök
  • 10 skivor gurka
  • 0,25 röd paprika i skivor
  • 30 gram färskost naturell
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Stek baconskivorna knapriga i en stekpanna. Förbered under tiden grönsaker och lägg upp på en tallrik vid sidan.
  2. Skölj salladen.
  3. Dela eller skiva tomater.
  4. Skala och hacka lök i strimlor.
  5. Skölj och skiva gurka.
  6. Skölj och skiva paprika.
  7. Dags att lägga ihop bageln: Dela och rosta bagelbröden. Du kan också grilla dem i en grillpanna.
  8. Bred ett lager färskost på underdelarna och lägg på en skärbräda.
  9. Fördela sallad, tomater, lök, gurka, paprika och sist stekt bacon på underdelarna.
  10. Salta och peppra ev. lite över fyllningen om du önskar.
  11. Lägg på överdelen. Tryck ihop och dela med en kniv till två halvmånar. Ska du äta dem senare kan du slå in dem i smörgåspapper och förvara svalt.
  12. Fyllda bagels är klara att servera.
E-mail
Medel: 4.3 (4 röster)

Uppskattat näringsvärde per portion: 530 kcal

Publicerat: , Uppdaterat: 2020-12-16