Bagels med färskost, sallad och bacon

Rostad bagel med färskost, blandad sallad och knaprig bacon.
Gott, enkelt och rätt nyttigt till lunch, utflykt eller kvällsmat.
Köp färdiga bagels eller baka egna - sök efter bagelrecept här på receptfavoriter.se

2 st bagels med färskost och bacon

  • Förberedelse: 10 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 2 bagelbröd
  • 0,5 paket bacon
  • 60 gram blandad grönsallad
  • 8 cocktailtomater eller 1 tomat
  • 2 msk hackad purjolök eller rödlök
  • 10 skivor gurka
  • 0,25 röd paprika i skivor
  • 30 gram färskost naturell
  • Salt och peppar

Tillagning

  1. Stek baconskivorna knapriga i en stekpanna. Förbered under tiden grönsaker och lägg upp på en tallrik vid sidan.
  2. Skölj salladen.
  3. Dela eller skiva tomater.
  4. Skala och hacka lök i strimlor.
  5. Skölj och skiva gurka.
  6. Skölj och skiva paprika.
  7. Dags att lägga ihop bageln: Dela och rosta bagelbröden. Du kan också grilla dem i en grillpanna.
  8. Bred ett lager färskost på underdelarna och lägg på en skärbräda.
  9. Fördela sallad, tomater, lök, gurka, paprika och sist stekt bacon på underdelarna.
  10. Salta och peppra ev. lite över fyllningen om du önskar.
  11. Lägg på överdelen. Tryck ihop och dela med en kniv till två halvmånar. Ska du äta dem senare kan du slå in dem i smörgåspapper och förvara svalt.
  12. Fyllda bagels är klara att servera.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer