Bagel med varmrökt lax

Bagel med varmrökt lax, färskost, gurka, rödlök, dillsås och grönsallad.
Här har jag valt machésallad men du kan såklart ta annan grönsallad. Färskost med vitlök och örter passar också istället för vanlig färskost. Skivad avokado kan man ta istället för gurka.
Bagel med varmrökt lax är gott som lunch, till picknick eller enkel middag framför tv:n.
Du kan baka egna bagels (sök recept här på receptfavoriter.se) eller köpa färdiga bagels.

2 bagels med varmrökt lax

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bagels
  • 100 gram varmrökt lax
  • 50 gram färskost naturell
  • 10 skivor gurka
  • 0,5 strimlad rödlök
  • några blad sköljd machésallad
  • Dillsås: 0,5 dl matyoughurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Dela och rosta bagelbröden på båda sidor.
  2. Bred på färskost på båda bröden.
  3. Fördela laxen på bröden med botten.
  4. Lägg på skivad gurka, strimlad rödlök och sallad.
  5. Blanda dillsåsen av yoghurt, majonnäs, dill och citronsaft i en liten skål. Skeda över på toppen.
  6. Lägg på överdelen av bagelsbröden.
  7. Dela ev. bageln på mitten med en brödkniv så blir de lättare att äta vid serveringen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Klassiska semlor och nya varianter

Fira Fettisdagen - tisdag den 28 januari - med klassiska semlor fyllda med nyvispad grädde och massor med mandelmassa. Här hittar du de klassiska recepten såväl som modernare tolkningar och varianter med mindre fett, utan laktos med mera. 

Läs mer

Våffeldagen den 25 mars

Dags att äta våfflor tills man spricker igen :) Här hittar du våffelsmet med och utan ägg, frasiga och smöriga och andra varianter. Bästa våffellaggen och tips på hur du gräddar våfflor. 

Läs mer

Skaldjursknivar från Kocken

Köp hem ett par riktiga skaldjursknivar i rostfritt stål designade av Receptfavoriters kock Henrik Mattsson för Hackman. Passar till höstens fina svenska krabbor, räkor, hummer eller havskräftor. 

Läs mer

Sponsrat

Fynda för gommen med rotfrukter och kål

Gott, billigt, nyttigt, lokalt odlat och ekologiskt - finns det något att klaga på när det kommer till svenska rotfrukter och kål? Här är lite tips på goda rätter som rostade rotfrukter, rotfruktsgratäng, gräddkokt savoykål och andra läckra tillbehör. 

Läs mer