Bagel med varmrökt lax

Bagel med varmrökt lax, färskost, gurka, rödlök, dillsås och grönsallad.
Här har jag valt machésallad men du kan såklart ta annan grönsallad. Färskost med vitlök och örter passar också istället för vanlig färskost. Skivad avokado kan man ta istället för gurka.
Bagel med varmrökt lax är gott som lunch, till picknick eller enkel middag framför tv:n.
Du kan baka egna bagels (sök recept här på receptfavoriter.se) eller köpa färdiga bagels.

2 bagels med varmrökt lax

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 5 min
  • Klart på: 10 min

Ingredienser

  • 2 bagels
  • 100 gram varmrökt lax
  • 50 gram färskost naturell
  • 10 skivor gurka
  • 0,5 strimlad rödlök
  • några blad sköljd machésallad
  • Dillsås: 0,5 dl matyoughurt
  • 1 msk majonnäs
  • 2 msk hackad dill
  • 1 tsk citronsaft

Tillagning

  1. Dela och rosta bagelbröden på båda sidor.
  2. Bred på färskost på båda bröden.
  3. Fördela laxen på bröden med botten.
  4. Lägg på skivad gurka, strimlad rödlök och sallad.
  5. Blanda dillsåsen av yoghurt, majonnäs, dill och citronsaft i en liten skål. Skeda över på toppen.
  6. Lägg på överdelen av bagelsbröden.
  7. Dela ev. bageln på mitten med en brödkniv så blir de lättare att äta vid serveringen.
E-mail
Medel: 5 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer