Avokado, mango och tomatsalsa

Avokado, mango och tomatsalsa passar till kyckling, fisk eller fläsk. Fluffiga majs- och paprikapannkakor, yoghurt och salsa är också en god kombination (och vegetarisk).

4 portioner avokado, mango och tomatsalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1/4 rödlök
  • 1 tomat
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vinäger

Tillagning

  1. Dela avokadon i halvor. Ta ur kärnan. Gröp ur avokadon och tärna den grovt samt lägg i en bunke. Tillsätt vinäger och rör om.
  2. Skala mangon med en potatisskalare. Skär av kinderna och tärna mangoköttet i bitar. Lägg med avokadon.
  3. Skär tomaten i tärningar.
  4. Finhacka rödlöken.
  5. Lägg allt i en skål och rör i olivoljan. Smaka av med salt och peppar samt vinäger.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

10 mest sökta matorden under 2016

Vegetarisk mat, Rabarberkladdkaka och Halloumi-stroganoff - här är tio-i-topp listan för de mest sökta maten och recepten på Google under 2016. 

Läs mer

Goda ostar och gott vin

Ost, vin och annat gott att njuta i trevligt sällskap - kan det bli bättre? Här hittar du tips på ostar, tillbehör och viner till ostmyset.  

Läs mer