Avokado, mango och tomatsalsa

Avokado, mango och tomatsalsa passar till kyckling, fisk eller fläsk. Fluffiga majs- och paprikapannkakor, yoghurt och salsa är också en god kombination (och vegetarisk).

4 portioner avokado, mango och tomatsalsa

  • Förberedelse: 5 min
  • Tillagning: 10 min
  • Klart på: 15 min

Ingredienser

  • 1 avokado
  • 1 mango
  • 1/4 rödlök
  • 1 tomat
  • 4 msk olivolja
  • 2 msk vinäger

Tillagning

  1. Dela avokadon i halvor. Ta ur kärnan. Gröp ur avokadon och tärna den grovt samt lägg i en bunke. Tillsätt vinäger och rör om.
  2. Skala mangon med en potatisskalare. Skär av kinderna och tärna mangoköttet i bitar. Lägg med avokadon.
  3. Skär tomaten i tärningar.
  4. Finhacka rödlöken.
  5. Lägg allt i en skål och rör i olivoljan. Smaka av med salt och peppar samt vinäger.
E-mail
Medel: 3 (1 röst)

Författare:

Hej och tack för att du besöker min sajt. Här hittar du recept framtagna, lagade och provsmakade av mig tillsammans med artiklar om mat och dryck, kryddat med mina personliga tips och tricks samt foto på allt jag lagar. Jag hoppas att du hittar vad du letar efter och lyckas med recepten i ditt kök.

Festmat till Valborg och 1 maj

Till Valborg kan man laga lite vad man vill. Här är lite tips på enkla men festliga rätter till grillen samt till buffé med pajer, plock och lite tidiga primörer som sparris och annat grönt. 

Läs mer

Festliga drycker för många smaker

Här är lite tips på vad du kan bjuda att dricka till fest och buffé. Lite tips på fördrinkar, bål, mousserande vin, öl och annat läskande till många gäster och flera smaker. 

Läs mer